Üdvözöljük a CIRENE Projekt honlapján!

CIRENE – Cross-border ICT Research Network

A CIRENE egy, az Európai Unió által a Magyarország-Szerbia IPA Határon Átnyúló Együttműködési Program keretében társfinanszírozott projekt. A közös K+F projektben a Szegedi Tudományegyetem, az Újvidéki Egyetem és a Vajdasági ICT Klaszter vesznek részt.

A projekt végső célja a szorosabb és hatékonyabb együttműködés kialakítása a két egyetem kutatócsoportjai között a beágyazott rendszerek tesztelése területén, ami közös K+F tevékenységek alapjaként szolgálhat. Továbbá közösen létrehozni egy kutatási programot a tudomány jelenlegi állásánka feltérképezésével, nyílt kutatási kérdésekkel és a helyi ipar igényeinke felmérésével, amely alapjául szolgál a projekt alatti és utáni K+F tevékenységeknek és lehetőséget biztosíthat az ismeretek ICT szektorba való továbbítására.

A projekt eredményeként egy speciális tesztelési módszertan és egy beágyazott rendszereknél alkalmazható platform kerül megtervezésre és megvalósításra a bevezető kutatási eredményekre és a helyi ipari résztvevők igényeire támaszkodva.

magyar

Bejelentkezés