Jelenlegi hely

Címlap

Projekt Partnerek

Szegedi Tudományegyetem (SZTE) - Projektvezető

Természettudományi és Informatikai Kar
Informatikai Intézet
Szoftverfejlesztés Tanszék

http://www.sed.hu

Hozzájárulás a projekthez:

  • Kutatás-fejlesztés a szoftverminőség-biztosítás területén
  • Szoftverminőség-értékelés
  • Szoftvertesztelés elmélete és gyakorlata
  • Tudományos eredmények, ipari projektek

 

Újvidéki Egyetem, Műszaki Tudományok Kara (FTN)

Számításttechnikai és Irányítástechnikai Tanszék
Számítógépes Kommunikáció és Számítógépes Mérnöki Csoport

http://www.ftn.uns.ac.rs/english/

A Műszaki Tudományok Kara (FTN) az Újvidéki Egyetem tagja 13 egyéb karral együtt, amelyeket átlagosan körülbelül 35000 hallgató látogat. Ezeken belül a Számításttechnikai és Irányítástechnikai Tanszék 1000 hallgatót tudhat magáénak. Az 1974-ben alapított Műszaki Tudományok Kara egyike a vezető szerbiai műszaki karoknak: 11 tanszékből áll 850 alkalmazottal és megközelítőleg 8000 hallgatóval. Az FTN 13 tanszékbe szerveződött, melyek fedik többek között a gépészmérnöki, villamosmérnöki és számítógépes mérnöki szakokat.
 
A Számítástechnikai és Irányítástechnikai Tanszék három alegységre osztható:
(i) Automatikus Vezérlési és Rendszerfejlesztési Csoport
(ii) Alkalmazott Számítástechnikai és Informatikai Csoport
(iii) Számítógépes Kommunikáció és Számítógépes Mérnöki Csoport (CCEC)
A tanszék kutatási területei főként a valósidejű rendszerek felé irányulnak: számítógép-vezérelt rendszerek tervezése és fejlesztése, jelfeldolgozás, kép- és videófeldolgozás, rendszerprogramozás és hardvertervezés. A CCEC jelenleg 37 kari személyt alkalmaz, melyek közül 12 kutató PhD diplomával, 22 pedig MsC diplomával rendelkezik.
 
A CCEC alegységei a számítógép-architektúra, számítógépes hálózatok, valósidejű programozás, számítógép-vezérelt rendszerek, FPGA és DSP technológiák, mulimédia-rendszerek és mobiltelefon-ipar szoftver-támogatási, valamint az audió- és videójelek feldolgozásánka szoftver-támogatási területeit kutatják.
 
Több, mint 100 kutatási projekt van folyamatban, melyeket a Szerb Tudományos és Technológiai Minisztérium, valamint helyi és nemzetközi ipari vállalatok támogatnak. Néhány közülük korábbi Európai kutatási projektek, néhányan pedig a jelenleg futó FP7-es projektek  részei.  Az FTN és induló cégei több vezető ipari vállalattal kapcsolatban állnak, többek között: Siemens, Microsoft, CISCO, Intel, NEC, MICRONAS, Festo.
 
A Tanszék jól ismert a nemzetközi együttműködéseiről. Legfontosabb kapcsolatait Német, Belga, Dán, Görög, Britt és Amerikai egyetemekkel kötötte. Emellett a Tanszék a legkiemelkedőbb nemzetközi vállalatokkal is kapcsolatban áll, úgy mint: IBM, Intel, NEC, Quallcom, ABB, Cisco Systems, Allied Telesyn, Micronas, Philips, Cirrus Logic, Trident, Zoran, Schneider, Siemens, Danfoss and Feedback.

 

Újvidéki ICT Klaszter (VOICT)

http://www.vojvodinaictcluster.org/

2010-ben alapították, 28 vállalat és 1500 szakember alkotja.

A projektben vállalt szerepek:

  • Ipari kapcsolatok

 

magyar

Bejelentkezés